הזמנה לחתונה

weddingלפני כמה שבועות, קיבלתי הזמנה לחתונה של חבר טוב מהלימודים. זכרתי שבאותו שבוע, יש לי חתונה של חבר מהעבודה המשותפת לשעבר, אבל לא זכרתי מתי בדיוק.
הן לא נפלו אחת על השניה, אלא בהפרש של יומיים, כפי שגיליתי לפני כשבועיים בערך.
בכל מקרה, להלן סדר היום שהיה לי ביום שלישי שבו היתה אחת החתונות:
שבע… קם, מתארגן אוכל משהו.
עובד על מעין פרוייקט מחקר, כותב את המאמר, עד תשע וחצי.
הולך לאוניברסיטה,יש הרצאות העשרה שקשורות לתחום הלימודים שלי, שומע הרצאה שכזו.בדרך לשם, נזכר שאין לי מעטפה להכניס אליה את הברכה והצ'ק לחתונה, קופץ קונה חבילת מעטפות פשוטות.
אח"כ ארוחת צהריים זריזה ועובד עוד קצת על המאמר שאני צריך לכתוב.
שעתיים של שיעור פרונטלי. אחר כך תירגול שקשור לשיעור.
בתירגול המתרגלת אמרה שלא נפתור שאלות בדומה למה שיש בשיעורי בית, מאחר שזה תרגיל ארוך שדורש מחשב, אלא היא תיתן לנו דגשים ותסביר איך לפתור ואיך להבין את התוצאות של מה שקיבלנו. אני מבין שהתרגיל הוא טכני לחלוטין,ואומר לאחד החברים: שמע, אני מגיע לדירה, ולפני החתונה הוא כבר פתור ואצל המתרגלת, עוד היום. שלבי העבודה על התרגיל היו :

  1. להזין את הנתונים לאקסל.
  2. כתבתי את הנוסחה שלפיה אמצא את הגובה המשוער, כתלות בפרמטרים ההתחלתיים .
  3. בחרתי את הפרמטרים התחלתיים שסבירים לתהליך הזה בהתאם לתיאוריה, כמה נתונים מהספרות או מההרצאה.
  4. יצרתי  עמודה חדשה של הגובה המשוער, (הגובה המחושב לפי הנוסחה והפרמטרים ההתחלתיים: עובי הקרקע,קצב בלייה משוער, ושיפוע התחלתי.)
  5. הכנסתי לתא הראשון את הנוסחא, ולא לשכוח לקבע את התאים עם הפרמטרים הקבועים ע"י הקשה על F4,  כדי שאוכל להעתיק את הנוסחא לתאים הבאים מבלי שהפרמטרים הללו יעלמו או יוחלפו באחרים באקסל בטעות עם משיכת הנוסחא למטה.
  6. ליצור עמודת ריבועי ההפרשים.
  7. להגדיר באקסל שמתחת לתא האחרון שמציג את ריבועי השגיאות, יהיה תא יכלול את סכום ריבועי השגיאות. (סכום של הטור שמעליו)
  8. לאפשר בתוספות של האקסל את פונקציית הsolver, שמופיע בחלק של נתונים או DATA.
  9. להגדיר מהו תא המטרה  , התא שמכיל את סכום ריבועי השגיאות  . להגדיר שיבחר וישנה את התאים שבהם יש את הפרמטרים ההתחלתיים, ולהגדיר שיקבע ערך תא מטרה מינימלי.
  10. לאחר שיש את הפרמטרים המיטביים לפי הנתונים הקיימים, הייתי צריך ליצור עוד טבלה, שבה יש מרווחים קבועים לאורך המדרון, והגובה המשוער של הנקודה בהתאם למדרון.
  11. להעלות את שני הגרפים הללו לאותה מערכת צירים, ולראות האם ישנה התאמה בין העקום עפ הנקודות שחושבו לפי הנוסחה האופטימלית, לפי הפרמטרים המיטביים, או שלא.
  12. לנסות להסביר אם יש שינוי, מה מוביל להבדל בין הפרופיל המשוער, לפרופיל בפועל.

בפועל, מה קרה?

  1. היות שזה לא היה קובץ של אקסל, אלא קובץ שאי אפשר להוריד או לשמור על המחשב, העתקתי את הנתונים לקובץ TXT , ושמרתי אותו על המחשב.
  2. פתחתי דרך האקסל את הקובץ הזה, והגדרתי לו כל רווח מפריד בין עמודות בפתיחה באקסל, והיה לי את הנתונים כפי שפורסמו.
  3. אני צריך את הנתונים בסדר עולה או יורד, ולא זה המידע שקיבלתי, אז סימנתי את 2 העמודות, ועשיתי סדר לפי עמודה A (שבה המרחק האופקי, מהקטן לגדול, ככה שיעתיק ויזיז גם את הערכים של עמודה B ביחד איתם.)
  4. נתתי לכל עמודה כותרת, וניסיתי לוודא שהנתונים עברו בסדר הנכון, שלכל ערך של המרחק בA, יש את הגובה המתאים לו בB.
  5. בניתי את הגרף מהנקודות הנתונות, וראיתי שזה לא תואם למה שראינו בתירגול. חצי שעה בדקתי לראות שאין טעות אצלי בהכנסת הנתונים לאקסל, ואח"כ ראיתי את השאלה האם יש הבדלים? מה יכולה להיות הסיבה לקיומם, והבנתי שהכל בסדר אצלי.
  6. הכנסתי או בניתי את הנוסחה המתאימה באקסל, היא דרשה להכניס  יחס בין Y לX ולעשות ARCTG אז אני מקווה שהכנסתי את הכל נכון.
  7. יצרתי עמודה של גובה משוער, ועמודת ריבועי ההפרשים, ובסופה סכום של הטור.
  8. הפעלתי את הסולבר, והגדרתי  ערך מינימום .
  9. יצרתי את הטבלה עם המרווחים הקבועים, העתקתי את הנוסחה לשם, לפי ערכי הסולבר.  העלתי כסידרה שנייה את הגבהים לכל מרחק בקפיצות שהגדרתי, לגרף הראשון. הוספתי כותרות ויחידות לגרפים.
  10. בדקתי מהם הסעיפים שלא עניתי עליהם עדיין, וסידרתי את התשובות טיפה יותר טוב, שיבלטו בגליון האקסל.
  11. נשאר לי לחשוב על השאלה מה הסיבה להבדלים… אחרי 10 דקות הגעתי להסבר הגיוני, אז כתבתי אותו. סיימתי בארבע וחצי את כל זה, או חמש, ושלחתי במייל את קובץ האקסל למתרגלת, לפי הנחיות ההגשה.

טוב… כעת חמש,עוד שעתיים ההסעה יוצאת. אני צריך עוד להתקלח, לאכול משהו בקטנה, לחשוב על הסכום לחתונה, ועל הברכה . אני אוכל, הולך להתקלח, בינתיים חושב על הברכה. התקלחתי, התגלחתי, יש לי כבר ברכה בראש בערך, אני כותב אותה. ממשיך להתלבט על הסכום שבצ'ק, ומגיע להכרעה. מכניס את הצ'ק והברכה למעטפה, מדבר עם עוד כמה חברים שנלך ביחד להסעה.
על הדרך, אני אמרתי לאחד החברים, שסיימתי את התרגיל החדש מהיום. הוא רצה לדעת מה היה קיצור הדרך. הוא מקליד מהר ממני, ולא הגיוני שכבר סיימתי אותו והוא עוד בודק את הנתונים שהעתיק.  הסברתי לו מה לעשות, ואיך להמשיך בצורה הכי מהירה, ושלחתי את התרגיל שלי כבר במייל למתרגלת.
הגיע הזמן לצאת לנקודת האיסוף להסעה… מגיעים, עולים עליה, נוסעים לחתונה, נכנסים לקבלת פנים, אוכלים קצת, מברכים את החתן ומשפחתו ומשפחת הכלה שמזהים. הולכים לחופה. אח"כ  מברכים את החתן והכלה כשהטקס נגמר..והולכים לשולחנות כי זה זמן לאוכל. מגיעה מנה ראשונה, והחתן והכלה פוצחים בריקוד ראשון על הרחבה…סלואו… ברגע שהיה ברור שאין ברצונם שהרחבה תישאר ריקה, כל מי ששבר את הגיל הממוצע בחתונה למטה… נכנס לרחבה מהר יותר מאוהדים במשחק כדורגל בית"ר סכנין… וסליחה על ההשוואה.

רוקדים, משתתפים בשמחת חתן וכלה ברחבת הריקודים, מבקשים מהחברים שפחות אוהבים לפזז שיקראו  לנו כשהמלצר יבקש לקחת הזמנות למנה העיקרית. התחילו להגיע המנות העיקריות, והתקליטן שם מוסיקה רגועה, שמטרתה לרוקן את הרחבה  . אחרי כמה זמן, הדי ג'יי שוב שם מוסיקה לריקודים, וכולם חזרו לרחבה. היו אנשים שרקדו ונהנו כל כך, עד שאפילו לא שמו לב שהשולחנות מסביב לרחבה, כבר ריקים כמעט לחלוטין. הגיע הזמן לחזור, מברכים שוב את החתן והכלה, והמשפחות, ועולים על ההסעה.

אודות

האופטיקאי הזה לקח את שמו מהשיר "אופטיקאי מדופלם" של משינה . עם זאת, לשם הזה יש משמעות וחשיבות עבורי, מאחר שניחנתי בזווית ראייה חריגה ושונה על העולם. אותה זווית ראיה שונה , מאפשרת לראות מבעד לדברים השגרתיים ולראות את מה שברקע, ולפעמים דברים בעתיד. מקווה שתיהנו מאותה זווית ראיה שיש לי, ומהפוסטים עצמם שאני מעלה.

עם התגית: , , , , , , , , ,
פורסם ב-חברה
תגובה אחת ב“הזמנה לחתונה
  1. Luckyhunch הגיב:

    הערה משוברת גיל ממוצע מעלה: ממש רבע עוף דיגיטאלי!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: